måndag 2 december 2013

Sockerskrubb

Länge, länge har jag tänkt att pröva att göra egen sockerskrubb men det har som inte blivit av. Varför undrar jag nu med tanke på hur enkelt det är att göra och hur bra det blir. Inspirationen har jag fått från den härligt kreativa bloggen Tedags hos tant Ninette som hör till en av mina absoluta favoritbloggar. Blir så imponerad över hennes alla kreativa och inspirerande idéer samt att hon vågar lyfta upp ämnen som kan vara svåra till diskussion. När jag är på pysselhumör men inte riktigt vet vad jag vill göra tar jag ofta en titt in på bloggen för att inspireras. Att göra egen sockerskrubb hade jag inte tänkt på tidigare och jag var först lite skeptisk till om den verkligen skulle bli helt bra. Efter att ha provat så kommer jag nog aldrig mer att köpa en skrubbcremé med tanke på vilken skillnad det var mellan den hemmagjorda och den köpta!


Gör så här:

2.5 dl socker
0.5 dl olivolja
citronsaft

Blanda ingredienserna och häll sedan i en fin burk. Använd som skrubb i duschen eller badet.


Den första omgången gjorde jag helt enligt receptet, men dagens omgång gjorde jag lite efter eget huvud. Tillsatte riven ingefära i skrubben vilket gav en trevlig doft. Till nästa gång tänker jag dessutom pröva att byta ut citronsaften mot rivet citronskal istället. Tror att det kan ge en något starkare doft. Jag har lite svårt för doften av olivolja så jag skulle uppskatta om skrubben luktar mer citron än oliv.

8 kommentarer:

Hannis sa...

Visst är den bra!
Blir mjuk i huden på ett helt annat sätt än efter dom skrubbar man köper i butik.
Däremot har jag inte testat den i ansiktet. Har du?
Funderar på om olivoljan kanske är för fet för just ansiktet.

Kram Hannis

Christina sa...

Sockerskrubb, det har jag aldrig hört talas om. Men nu blir jag ju nyfiken på att pröva. Tack för tipset :)
Kram Christina

Emma sa...

Har aldrig hört om det, låter jättefräscht ju:) Det borde man verkligen testa! Kram

choicesbyannie sa...

Men å det där måste ju testas. Tänk så mycket mer miljövänligt att göra en själv. Läste nyligen en rapport om plaster i havet och mycket plastpartiklar kommer just från våra rengöringsprodukter. (kan tänka mig att det i vissa srubbar finns plastkulor) Så tack tack för receptet det ska sparas på;)

Önskar dig en fin dag
Kram
Annie

Anonym sa...

Har jag aldrig hört talas om - Häftigt tips :)

/Kram Kram

Bakom dörr nr. 11 sa...

Tack för tipset. Det har jag aldrig hört talas om men kanske måste provas.
Ha det gott.
Kram Pia

Ninette sa...

Åh, tack för dina fina ord! Vad glad jag blir! :) Du kan ju kanske testa att byta ut olivoljan mot nån annan olja som du bättre gillar doften på, kanske jojobaolja till exempel? (är jätteskön mot huden) eller nån mer doftfri olja. Det är det som är så bra med såna här hemmagjorda grejer, man kan experimentera själv och byta ut som man tycker!

Anna sa...

Man kan även röra ihop honung och socker, lite annan effekt, men funkar bra i ansiktet om man är lite försiktig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...