fredag 13 december 2013

Lucia

Lucia idag, en av de få dagar om året då jag önskar att världen hade varit vit när jag vaknade om morgonen. Fast plusgrader är inte så dumt det heller även om det kanske inte skapar stämning på samma sätt som snö. Vi tjuvstartade lucia redan igår genom att delar av familjen spelade och sjöng på en träffpunkt för äldre här i Munkedal. Får man möjligheten att följa med ett luciatåg som skall uppträda då behöver man ju vara passande klädd!


Alltså letade jag fram mitt fina vintagenattlinne som nu sytts om till något lite mer användbart. Med ett rött band i midjan känner jag mig nästan som en lucia! Tänker att det är kanske dags att uppdatera de gamla lucianattlinnena till något lite skojigare.


Min snälla väninna Magdalena har hjälpt mig att sy om nattsärken. Hon har kortat av den, sytt in den och dessutom bytt knappar. Från början fanns det bara tre knappar allt som allt och eftersom jag inte tycker om att visa mina underkläder fick det bli ett gäng knappar till så jag kan vara propert klädd. Till sommaren tänker jag att jag skall försöka mig på att sy en underkjol till klänningen och komplettera med ett skärp som matchar underkjolen. Lite tyll som tittar fram tror jag kan vara fint. Önskar er en fin lucia och en härlig tredje adventshelg!

7 kommentarer:

Villa Frejas bokblogg sa...

Åh vilka fina bilder. Ha en härlig lucia fina du. Kram.

Ninette sa...

Fin lucia! kram!

Anneli sa...

Duktig din vän på att sy.
Jättefin klänning som du passar mycket bra i.

En fin luciakväll,
Kram Anneli

Christina sa...

Vad fint med röda strumpbyxor! Så tjusigt :)
Kram Christina

Bakom dörr nr. 11 sa...

Vad fin du är.
Trevlig helg.
Kram Pia

Anonym sa...

En av årets absolut mysigaste dag, LUCIA!!!
Önskar dig en fin helg
Kram
AC

G:a Affären sa...

Så glad jag blir av dina bilder och du är så söt i den omgjorda nattsärken!

Kram
Cia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...