måndag 9 december 2013

Godaste ädeloströran

Det blir oundvikligt mycket fokus på mat ju närmare jul vi kommer. När vi hade vårt glöggmys i Hult till första advent rörde jag ihop en röra till pepparkakorna och vörtbrödet som kom att bli en riktig favorit. Riktigt enkel att göra och så god att det är svårt att sluta äta. Den innehåller ädelost, philadelphia och granatäpple. Mosa ädelosten, rör ner färskosten och granatäpplekärnorna och servera och njut!


Enkelt och gott är två kombinationer som jag gillar. Det är också en bra plan för julmaten eftersom jag inte har lust att tillbringa hela julafton i köket. Redan i början av december brukar jag göra en plan för vilken mat som skall serveras till jul. På så vis kan mycket förberedas redan innan. Grönkålen förvälldes i förra veckan och imorgon skall det rullas och stekas köttbullar samt bakas vörtbröd. Sen är det bara att lägga in i frysen och invänta julafton. Vi försöker förbereda så mycket som möjligt i förväg för att kunna ta det lugnt och njuta på julen. Bästa dagen på hela året enligt mig är juldagen. All mat finns förbered, barnen är inte längre uppvarvade av förväntan och dagen kan ägnas åt att bara ta det riktigt lugnt, en helt perfekt dag således.

4 kommentarer:

Min Lilla Kokvrå sa...

Har lite ädeloströra kvar från vår brunch i helgen, ska allt ta och röra ner lite granat-äppelkärnor i den :) det kommer göra susen att få lite färg i röran.
För att ingen ska behöva stå i köket hela julafton så brukar vi som firar jul tillsammans dela upp maten och ta med lite var. Revben, sill och ägghalvor brukar vara vad jag bidrar med. Visst är det skönt på juldagen när stressen lagt sig och man strosar runt hemma i sina raggsockar, spelar något spel med barnen och bara är. Det är sann julefrid!

Ha de!

Patricia♔ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ sa...

sv: Ja fick en väldigt fin dag i Danmark:)

Jag gillar inte ädelost, men jag kan tänka mig att den där röran blev bra.

Att förbereda så mycket som bara går nu är det bästa man kan göra. Det går inte att stå och laga mat på julafton.
kramar

choicesbyannie sa...

Mums ser riktigt gott ut.
Kram
Annie

Emma sa...

Mm det ser riktigt gott ut. En röra värd att testa. Jag brukar bara köra osten som den är men kul med något nytt:) kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...