söndag 8 december 2013

Tomtenissar

När jag var barn broderade min mamma en tavla med tomtenissar som tittade ner i en stor säck. Tavlan ställdes upp på mitt rum varje år och i säcken lade tomtenissarna paket från 1-24 december. Jag har inte mammas tålamod vad gäller att brodera men älskade tomtenissarnas besök när jag var barn. Barnen här i Hult har istället varsin julstrumpa som tomtenissarna lämnar paketen i. Lägg märke till den fina strumpan till höger i bild. Den har ena barnet sytt alldeles själv!


När jag fick barn förde jag vidare traditionen med besök från tomtenissarna vilket jag ibland kan ångra. Tre hemmaboende barn innebär tre gånger tjugofyra paket och det är inte lite det! I år har jag dock tänkt till lite och rationaliserat bort allt skräp som lätt riskerar att hamna i strumporna för att mamman har dålig kreativitet. I år har vi istället minskat på mängden paket på julafton och tomtenissarna ger bara vettiga paket som barnen faktiskt kommer att använda. Visst älskar barn småsaker men efter någon dag eller vecka så är de bortglömda och läggs på hög. Att paketen levereras av tomtenissarna gör de flesta saker intressanta vilket innebär att barnen till och med blivit förtjusta över att få strumpor, förvisso söta strumpor men det är ändå något som de aldrig skulle uppskatta annars. Till och med dottern som är 18 år tycker att det är mysigt med tomtenissarna även om hon givetvis sedan många år vet att det är jag som är tomtenissan.

7 kommentarer:

Anneli sa...

En sådan där julstrumpa med nallen på hade min son!
Han är nu 23 år och vi hänger inte längre upp den .....saknar den tiden.........det var så mysigt att smyga omkring på natten och lägga små paket i barnens julstrumpor.

Ha en fin dag, här hos mig har vi snöstorm idag så jag blir inomhus och bakar,
Kram Anneli

jennie sa...

Jättefina strumpor! Det hade jag med velat ha :)

Tack snälla du! Ha en mysig andra advent <3 Jennie

Decdia sa...

Vissa går gör jag såna adventskalenderar till mamma och Batman. Jag brukar börja i januari, 4 paket i månaden (eller fler det är bara en bonus mot slutet att slippa jaga) känns mer lätthanterligt.
Kul med traditioner!

Anonym sa...

Förstår att strumporna är poppis.
Att få ett paket är alltid spännande oavsett innehåll
Ha en skön andra advent.
kram
AC

Anna Margareta sa...

Jag är också uppvuxen med julklappskalender och det är otroligt mysigt. Själv har jag slopat det för våra barn just för att det kostar en del och att det mest är krimskrams.
Kram

Christina sa...

Vad duktig hon är lilltjejen!
Kul med julstrumpor... Kram

choicesbyannie sa...

Så fin julstrumpan var som minstingen tillverkat, vad duktig hon är.
Även här har vi dragit ner på julklapparna och fokuserat på "bra" små paket. Hos oss finner man bland annat, reflexer, böcker, Ekologiska lakan, Strumpor, En film, Riktigt bra pennor, barn sax och nya mössor. Jag tror att om man bara börjar i tid med kalendern och fokuserar på "bra" saker så blir det riktigt bra.

Önskar dig en härlig start på veckan
Kram
Annie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...