lördag 21 december 2013

Jul och andra anledningar till kalas

Lite lugnare tempo i Hult så här precis innan jul. Det slås in klappar och lagas mat och pysslas men det där är ju bara roligt tycker jag. Vårt matrum är förvandlat till en julklappsverkstad och matsalsbordet en pysselverkstad. Börjar så smått fundera över vart vi skall äta frukost imorgon när våra bord är upptagna. Jag tycker om den här tiden med förberedelser och för min del skulle det gärna få vara lite jul oftare. Om julen prioriteras familj och vänner och det är viktigt att skapa tid för att umgås, något som vi egentligen borde göra alltid. Här i Hult har vi skapat en hel del egna traditioner både kring jul och övriga tidpunkter på året. Jag tar gärna varje möjlighet att få ställa till kalas. Under året som kommer har vi flera stora anledningar till kalas eftersom dottern tar studenten, jag fyller jämt och dessutom skall vi ju äntligen ha vår bröllopsfest. Många anledningar till kalas således! Fast först skall vi fira jul och i år känns det särskilt roligt då många nya saker står på agendan. Vad sägs till exempel om annandagsbrunch? Känns som om det kan komma att bli starten på en ny tradition.


I matrummet står en gammal bricka på bordet. Nu är den dekorerad för jul, men dekorationerna varierar efter årstiderna. Nu har jag tända ljus när paketen skall slås in eftersom jag tycker om att lacka mina klappar. Att lacka alla skulle ta för lång tid men några hinns allt med. Tycker att det är så fint med brunt presentpapper och rött lack. I år är antalet julklappar dock färre och betydligt fler än tidigare är egentillverkade. Fina paket kan göras med enkla medel och efter jul tänkte jag visa upp några av mina projekt. Helst skulle jag vilja visa upp dem nu på en gång men det kan ju vara dumt att visa upp julklapparna tänker jag.

6 kommentarer:

G:a Affären sa...

Så roligt att ha många festligheter framför sig!
Lacka julpaket är en fin tradition och så luktar det lite speciellt; JUL.
Vilken fin header du komponerat!

Önskar dig och de dina en God JUL i Hult!

Kramar
Cia

Christina sa...

Så julemysigt! Önskar dig och de dina en riktigt fortsatt mysig jul!
Kram Christina

Christina sa...

Så julemysigt! Önskar dig och de dina en riktigt fortsatt mysig jul!
Kram Christina

jennie sa...

Härligt att ni har det lugnt och skönt i Hult. Det har även vi det på ön, bästa sättet att fira julhelgen tycker jag :)

Tack snälla för dina fina ord om mitt måleri! Det göra mig glad :)

Ha en underbar fjärde advent <3 Jennie

Decdia sa...

Kul att skapa egna traditioner! Här firas det jul i dagarna tre, en för varje familj vi har. Ganska hektiskt men vad ska man göra?

LOPPISLIV sa...

Vad mysigt att lacka paketen, extra kul med vackra paket att öppna :-) sååå fint med röd stjärna i fönstret i förra inlägget. Ha en fin fjärde advent.
Kramar Paula

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...