tisdag 10 december 2013

Julkort

De senaste dagarna har jag ägnat åt att skriva julkort. Skriver man för många på en gång då blir det lätt en tråkig syssla men utspritt över några dagar känns det istället lite julmysigt. Märkligt nog blir det fler och fler julkort att skicka varje år. Förr kändes det inte lika noga för mig att skicka julkort men kanske känns det viktigare numera just för att man så sällan får post som inte är räkningar.


Jag skickar julkort till alla möjliga människor. Dels de som hör till vardagen som jag träffar ofta men också de som jag träffar mycket sällan. Ett julkort blir en liten fin påminnelse om att man inte har glömt bort den andre även om det går länge mellan gångerna man ses.


Julkorten som kommer till huset i Hult sätts upp på ett snöre mellan farstun och hallen. Snöret med klädnyporna är egentligen menat att vara en julkalender eftersom klädnyporna är numrerade. Fast det jag såg var istället en perfekt upphängning till våra julkort. Snöret sätter jag upp redan till första advent och fuskar lite genom att hänga upp julkort från tidigare år. En del julkort sticker ut i mängden så varför bara njuta av dem ett år? Vissa julkort har satts upp i flera år och det känns trevligt att återse dem.

7 kommentarer:

Elena sa...

Mysigt med riktiga julkort! :)

Hannis sa...

Det där med julkort är något jag tappat bort helt!
Känns som att allt sker via mail och sms nu. Tråkigt och opersonligt tänker jag nu när jag läser vad du skriver.
Blir ju själv glad när jag får kort=))

Kram Hannis

Decdia sa...

Jag har slutat att skicka julkort. På sätt och vis är det jättetrist, men när vi skickade typ 40 kort och fick kanske 15 så kändes det lite surt liksom. :)

Torpliv sa...

Håller med dig om att det nästan är ännu roligare att skicka kort nu, när man inte längre får så många kort och brev med posten. Fin idé att hänga upp alla kort så att man kan se dem!
Och jag måste prova din ädeloströra. Ädelost och pepparkakor är ju fantastiskt gott... :)
Kram Petra

Unknown sa...

Jag älskar julkort, skriver många och får många, jätteroligt!
Kram
//bara anna

Anna Margareta sa...

Så fint med korten hängandes sådär. Jag skickar själv aldrig julkort och få således nästan inga heller. Men visst tänker jag att i år då ska jag minsann...

Kram

choicesbyannie sa...

Åh julkort, jag måste verkligen bli bättre på att skicka julkort. Kanske ska sätta mig ner med barnen imorgon och tillverka några fler julkort och skicka. Vet ju hur mycket jag uppskattar att få julkort. För som du säger, skönt med lite annat i brevlådan är just räkningar.

Önskar dig en fin kväll
Kram
Annie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...