onsdag 4 december 2013

Kväll i Hult

Det är sen kväll i Hult och vi sitter i soffan efter en lång dag. Vill nästan inte gå och lägga mig eftersom det är så mysigt här hemma nu när de sista adventsljusstakarna har kommit på plats. Jag har nog dessutom ställt fram i stort sett varenda ljusstake vi äger. Så här års när en stor del av dygnet är mörkt känns det viktigt med mysbelysning hemma.


Har ägnat en stund nu på kvällen åt att bringa lite ordning i vårt matrum. Jag har gett upp vad gäller fina dukar och köpt en vaxduk till bordet istället. Barn och djur gör det omöjligt att ha en vanlig duk i vart fall om man har önskemål om att duken skall vara ren. Konstaterar att det verkar som att nästan alla vaxdukar är i grälliga färger med märkliga mönster. Efter att ha letat en tid efter en vaxduk jag kan stå ut med hittade jag en idag som faktiskt inte bara var uthärdlig utan riktigt fin.


Det är lite kallare ute och det märks på katterna här hemma. Så här års håller de sig mest inne och sover större delen av dagen. Favoritplatsen är det dubbla elementet i vardagsrummet och där ligger alla dem gärna på rad! Fina kattfröken på bilden är katten Cleopatra, kallad Cleo. När min dotter Anna var liten hade hon svårt att säga Cleopatra och det blev istället Cleoprata. Cleo är en dam på 11 år som jag haft sedan hon var 7 veckor gammal. Fick Cleo bestämma skulle hon helst av allt tillbringa dagarna i knät på någon i familjen.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...