Vi valde till och med bort den traditionella midsommarmaten och åt istället rabarberkyckling med färskpotatis och smörsmälta rädisor. Tack till Min lilla kokvrå som tipsade om receptet på kycklingen. Vad gäller rädisorna så var det en ny upplevelse. Jag har tidigare bara ätit dem råa i sallad eller på smörgåsen. Efter ungefär fem rädisor har jag sedan tröttnat för säsongen och då står många kvar i landet så vad göra. Alltså sökte jag på recept med rädisor och konstaterade att det går ju att tillaga dem vilket jag aldrig har prövat förut. Igår kokades de tillsammans med smör och honung och idag skall vi pröva att ungsrosta dem.
Även som sillen valdes bort igår så är jordgubbar ett absolut måste! Vi hade jordgubbar till frukosten, till lunch blev det en pastasallad med jordgubbar, tomat och fetaost. Sen mellan lunch och middag en alldeles ljuvlig mazarintårta med jordgubbar. Midsommarafton avslutades med film och popcorn och vi kände oss helt tillfreds med en mycket lugn dag. Den blev precis så som vi hade önskat oss.
6 kommentarer:
JOrdgubbstider måste vara den bästa tiden
Jag tycker att ni valde helt rätt taktik. Skönt att bara vara. Vi gjorde också så. Skillnaden var att vi åt våra rädisor råa. Jordgubbar och nypotatis är ett måste. Kram Bosse
Jag tycker att ni valde helt rätt taktik. Skönt att bara vara. Vi gjorde också så. Skillnaden var att vi åt våra rädisor råa. Jordgubbar och nypotatis är ett måste. Kram Bosse
Skönt att få fira precis som man själv väljer.
Vi firade med min bror och hans familj som vanligt, lugnt och städat....hi...hi..
Kram Anneli
För mig är nypotatisen med gräddfil och galet mycket lök det viktigaste med midsommar. :)
När vi hade "finmiddag" här hemma så kokte jag rädisor i vitvin och massa smör. Det blev inte helt jätteäckligt. ;)
Låter riktigt gottit & mysigt jue...
Sen Midsommarkram från mig!
Skicka en kommentar