Linssoppa med smak av curry tillsammans med nygräddat stekpannebröd serverat vid havet |
Lizas linssoppa
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
4 tsk curry
3 dl röda linser
3 msk tomatpuré
1 förpackning vita bönor i tomatsås
2 dl majs
2 dl gröna ärtor
1 grönsaksbuljontärning
1 liter vatten
Salt
Peppar
Gör så här:
Koka upp linserna tillsammans med vatten enligt instruktion på förpackningen. Alternativt använda konserverade linser. Hacka lök och vitlök fint och fräs sedan tillsammans med curry och olja i en kastrull. Tillsätt sedan de vita bönorna i tomatsås, buljong, vatten och tomatpuré och koka upp. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och låt allt blir varmt. Servera gärna tillsammans med lite bröd.
Kommentar:
Jag kokar alltid linserna för sig och sköljer dem innan jag tillsätter dem i maten. Kanske är det en fånig grej eller inte men tycker att smaken på soppan lätt blir besk om linserna kokas direkt i. Ärtor och majs kan tas direkt från frys till kastrull och blir varma riktigt fort. Bra om de inte får koka för länge eftersom de då lätt får en tråkig konsistens.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar