Sötpotatis är riktigt gott tycker jag. Eftersom hallon också är riktigt gott borde de ju passa ihop! Syrligt och sött passar fint tillsammans och särskilt när en bakar sockerfritt. Det kan vara en utmaning att göra bakverken tillräckligt söta utan socker och då är det bra med ingredienser som är söta i sig själva. Det gäller helt enkelt att testa sig fram och se vad som passar bra att använda och vilka smaker som gifter sig tillsammans. Ibland blir det inte alls bra och ibland blir det alldeles fantastiskt bra. Den här gången blev det ett helt perfekt recept som absolut måste testas!
Muffins med sötpotatis och hallon
3 dl mandelmjöl
3 dl mandelmjöl
0.5 dl rismjöl
1 sötpotatis ( en halv on den är stor)
1 tsk bakpulver
2 bananer
4 ägg
0,5 tsk vaniljpulver
4 dl hallon
Gör så här:
Skala och finriv sötpotatisen och mosa bananerna. Häll i en skål och tillsätt äggen, blanda tills smeten är jämn. Tillsätt sedan bakpulver och vaniljpulver och rör om. Vänd till sist försiktigt ner hallonen i smeten. Klicka ut i muffinsformar och grädda på 175 grader i 20 minuter.
1 sötpotatis ( en halv on den är stor)
1 tsk bakpulver
2 bananer
4 ägg
0,5 tsk vaniljpulver
4 dl hallon
Gör så här:
Skala och finriv sötpotatisen och mosa bananerna. Häll i en skål och tillsätt äggen, blanda tills smeten är jämn. Tillsätt sedan bakpulver och vaniljpulver och rör om. Vänd till sist försiktigt ner hallonen i smeten. Klicka ut i muffinsformar och grädda på 175 grader i 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar