4 msk majonnäs (välj äggfri för helt vegetariskt alternativ)
2 msk dijonsenap
1/2 dl hackad dill
1 burk röd tångkaviar (den är färgad med paprika)
1 vitlöksklyfta
1/2 dl finhackad purjolök
Juice från 1/2 citron
3 dl förvälld aubergine
Turkisk yoghurt (välj naturell soygurt för helt vegetariskt alternativ
Skär auberginen i bitar. Tänk på hur stora sillbitar är och utgå från det. Förväll auberginen men tänk på att inte låta den bli för lös i konsistensen. När auberginen har svalnat blandas alla ingredienser samman. Om sillen skall ätas ganska omgående fungerar det med en hel vitlökslyfta men skall den stå några dagar kan det vara klokt att bara ta en halv klyfta. Vitlöken riskerar annars att helt dominera smaken efter några dagar.
5 kommentarer:
Så vacker burk & det låter gottit - Tack för receptet/Kram
Vilket spännande recept, det sparar jag och testar till nästa jul! Tack för det!
Kramar
Svar: Jag föredrar också en vanlig kalender framför en digital eller elektronisk.
Oh vad spännande med aubergine som "sill" - det måste jag prova. Kan vara lämpligt projekt att spara till påsk kanske...
Tack för tipset!
Och god fortsättning på det nya året!
Kram Christina
Det där kanske hade varit något för mig att testa då jag inte gillar sill:)
Kramar och god fortsättning på det nya året.
Skicka en kommentar